Bujrum najbolji prijatelju - HAVA

HAVA

Biti na pravom putu je najveci uspjeh na ovom svijetu

13.09.2007.

Bujrum najbolji prijatelju

Znala sam da dolazis. Cini mi se ove godine si brzi nego prosle. Ali moje te srce osjetilo nije. Tvoj dolazak ja suteci u mislima, u osjecajima, u srcu ocekivah. Neimadoh trepataj oka, niti uzdaha, ni jednog trnca kroz tijelo kad spomenuse da si blizu.

Strah me je obuzeo....kakav kamen postadoh ja.

 

U gostima si mi prvi dan. I vec te grlim od ljubavi, treptim od uzbudjenja...osjecaj se vratio, kroz strah priznajem ne jos tako jak. Ali osjecam da bedeme, koje su sagradile ovozemaljske smutnje, rusis polagahno....volim te, ja te volim.

Ljubav koju cu tebi dati, ako da Onaj koji je tvoj tvorac, neka bude znak ljubavi prema Njemu.

Moja zrtva nije nista...kolika je milost dosla sa tobom, moj prijatelju, od Gospdara naseg zajednickog.

Zelja, koja se u dovi preplice, je da te prigrlim cijelim svojim bicem...da zaboravin na sve sto me od tebe bijase udaljilo....da mi druzenje sa tobom bude jedino zadovoljstvo ovih dana...a da to zadovoljstvo ostane u grudima mojim....da te ispartim bolja...i da te docekam jos bolja.

 

Gospodaru, Ti koji si iz svoje milosti dao da uzivamo u ovom mjesecu, oprosti nase grijehe i daj nam razuma kojim cemo barem na tren shavtiti koju milost na nas Ti spustas. Oprosti ja Rahman na oholosti, samoljublju....jedini koji zaskuzuje ljubav si Ti....pomozi nam da postanemo i ostanemo iskreni robovi Tvoji.

Amiin!